A teraz czas na obiad z wczoraj. Polecam bo naprawdę warto:
Kurczak faszerowany ciecierzycą
- 2 piersi kurczaka
- szkl ciecierzycy
- 3 suszone pomidory ze słoika
- 100 g sera z zieloną pleśnią
- Przyprawa:
- łyżka oliwy
- łyżka suszonych pomidorów (przyprawy)
- łyżka papryki słodkiej
- łyżka oregano
- szcz soli i pieprzu
Ciecierzycę zalewamy wodą, zostawiamy na noc. Następnego dnia odlewamy wodę i gotujemy w nowej do miękkości. W kurczaku nacinamy kieszonkę zaczynając od najgrubszej części. Przyprawy mieszamy ze sobą w miseczce razem z oliwą. Nacieramy nią kurczaka. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miseczki, dodajemy pomidory i ser. Blenderujemy na gładką masę. faszerujemy nią pierś, na wierzchu kładziemy dwa plasterki sera. Pieczemy 30 m. w 200 st.
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń