sobota, 13 września 2014

Ciasto ze śliwką pod kruszonką


Składniki:
  • 1 szkl oleju
  • 1 szkl cukru
  • 1 kg śliwek
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • szcz soli
  • 1 cukier wanilinowy
  • 5 jajek


Na kruszonkę:

  • pół szkl cukru
  • pół szkl mąki
  • 125 g masła


Jajka wbijamy do miski i ucieramy z cukrem. Dosypujemy cukier wanilinowy. Ponownie mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę oraz olej. Śliwki myjemy, przekrawamy w pół, wyjmujemy pestki. Nalewamy ciasto na posmarowaną blaszkę, układamy śliwki. Składniki na kruszonkę ugniatamy i posypujemy nią ciasto. Pieczemy przez godzinę w 180 st.


4 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates