Jogurtowe śniadanie pełne bakalii
Coraz bardziej czuję presje czasu, nawet śniadanie (najważniejszy posiłek dnia) staje się coraz krótszy.
Mam więc dla was kolejną ekspresową propozycje połączoną z testowanie bakalii Kresto.
A to tego wystarczy tylko:
PRZYGOTOWANIE:
Żurawinę i rodzynki sparzamy we wrzątku. Następnie nakładamy jogurt do miseczki, dodajemy płatki i mieszamy (ja lubię takie lekko nasiąknięte jogurtem dlatego dodaję w pierwszej kolejności). Myjemy i kroimy jabłko, dodajemy 3/4 do jogurtu. Dodajemy odsączoną z wody żurawinę i rodzynki oraz dżem z papai. Mieszamy. Na wierzchu układamy dekorację z jabłka.
Mam więc dla was kolejną ekspresową propozycje połączoną z testowanie bakalii Kresto.
A to tego wystarczy tylko:
- 4 łyżki płatków
- 1 jabłko
- 2 łyżki żurawiny suszonej
- 2 łyżki rodzynków
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki jemu z papai
PRZYGOTOWANIE:
Żurawinę i rodzynki sparzamy we wrzątku. Następnie nakładamy jogurt do miseczki, dodajemy płatki i mieszamy (ja lubię takie lekko nasiąknięte jogurtem dlatego dodaję w pierwszej kolejności). Myjemy i kroimy jabłko, dodajemy 3/4 do jogurtu. Dodajemy odsączoną z wody żurawinę i rodzynki oraz dżem z papai. Mieszamy. Na wierzchu układamy dekorację z jabłka.
Dla pełni smaku i zdrowia polecam korzystanie tylko z pewnych źródeł bakalii. Warto przy zakupie odwrócić opakowanie i sprawdzić, czy nie ma w nim zbędnej chemii. Korzystając ze współpracy z firmą Kresto promuje ekologiczne bakalie.
Drugim aktorem tego wpisu jest pełen gracji kubek firmy Beter (http://kubki.com/). Dla takiego miłośnika kubeczków (jak ja) szeroka oferta z tej strony to nie lada gratka :) A już niedługo zaprezentuję Gulgotkowy kubek!
Smaczne, zdrowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuń