Cynamonowe błyskawicznie suszone jabłka w piekarniku
Tak na wieczór i tak na szybko. Zaczynam zamieniać jabłka w chipsy. A Wy?- 4 jabłka
- 3 łyżki cynamonu
- 2 łyżki gałki muszkatołowej
Jabłka dokładnie myjemy, przekrawamy w ćwiartki i wydrążamy środki. Następnie kroimy w dość grube plasterki. Wszystko układamy na brytfance. Posypujemy równomiernie najpierw cynamonem, a następnie gałką muszkatołową.
Nagrzewamy piekarnik do 65 st. Wkładamy naszą blaszkę i uruchamiamy termoobieg. Pieczemy ok. 2 h, w połowie przekładając na drugą stronę (czas może się również w zależności od grubości plasterków).
mmmm takie chipsy jabłkowe :)
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe :)
Usuńwspaniałe, chyba też pomyślę o takich zdrowych czipsach :)
OdpowiedzUsuńŚwietne są, mega chrupiące, ale trzeba pilnować żeby nie przywarły za mocno do blaszki.
Usuńsuper pomysł, chętnie wypróbuję ! :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMmm, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńJa też! Zajadam bez przerwy :):)
Usuń