Dyniowe placuszki na drugie śniadanie
A więc stało się...już tylko dwa tygodnie dzieli mnie od mojej własnej (no prawie) kuchni. Wyobrażacie sobie co się będzie działo?A na dziś mam kolejną propozycja na drugie śniadanie :) Dlaczego? Bo jest proste i szybkie. Bo świetne jest zarówno na ciepło jak i na zimno. Bo wszędzie można je zabrać :)
- 100 g dyni
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 2 jajka
- szcz pieprzu
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Dynię obieramy ze skórki, ścieramy ją na grubym oczku tarki.
Wbijamy jajka do miseczki, dodajemy przyprawy,mąkę. Mieszamy aż nie będzie grudek.
Dodajemy dynię.
Ugniatamy z mamy kuleczki, rozpłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju(dość sporej ilości). Obracamy na drugą stronę. Podajemy z sosem pomidorowy lub śmietaną.
świetne są te placuszki
OdpowiedzUsuńDzięki!
Usuń