wtorek, 6 grudnia 2016

Mięsne gniazdka

Nie zawsze mamy czas by szaleć w kuchni. Nie często chce nam się ugniatać, układać i dekorować. Ale  czasem... tak. Jeśli macie ochotę podać na obiad coś ciekawego, a nie macie dużo czasu, mięsne gniazdka sprawdzą się wyśmienicie.


Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • pół szkl sosu pomidorowego
  • kilka łyżeczek pesto
  • zioła, pieprz, papryka czerwona
  • ok. 16 płatków lasagne
Lasagne wkładamy do wrzątku i czekamy aż będzie miękki (nie może się jednak rozpadać). Wyjmujemy na talerz.
W tym czasie podrumieniamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do niej mięso mielone i przyprawy. Smażymy aż będzie gotowe.
Do muflonowych foremek wkładamy makaron (układamy w formie "gniazdka"). Nakładamy mięso mielone, zalewamy sosem pomidorowym i dekorujemy pesto.
Pieczemy w 180 st. przez 15 – 20 minut. 


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates