środa, 31 grudnia 2014

Ciasto z zupą cebulową



Szukasz pomysłu na niebanalny obiad i masz trochę czasu? Jeśli tak spróbuj mojego "ciasta" z zupą cebulową. Przygotuj się na prośby o dokładkę :)

  • 1 ziemniak
  • 1 pomidor
  • 400 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka czubricy
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szcz pieprzu
  • 1 l bulionu
  • 3 cebule
  • 2 łyżki oliwy Classico extra vergin Monini
ciasto:
  • 1 jajko
  • 400 g mąki
  • 200 g margaryny

Z mąki, margaryny i żółtka ugniatamy ciasto. Odkładamy do lodówki. Następnie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oliwie monini. Dodajemy mięso mielone. Podsmażamy. Dodajemy pomidora i ziemniaka pokrojone w kostkę. Zalewamy bulionem. Doprawiamy czubricą, ziołami i pieprzem. Gotujemy przez ok. 1 h. Nalewamy do naczynia żaroodpornego. Wyjmujemy ciasto. Rozwałkujemy na kształt naczynia dłuższy o 2 cm z każdej strony. Nakładamy do środka. Robimy wzór widelcem. Smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 st. przez 40 m.




Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates