poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Mus z tuńczyka do smarowania

Przepis inspirowany książką "śródziemnomorskie lato" Shallecka
Recenzja książki dostępna tutaj


SKŁADNIKI:

130 gram ryby (tuńczyk z puszki)
szczypta pieprzu
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki jogurtu
4 kromki chleba
3 rzodkiewki
1 listek szczypiorku
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczka octu winnego

PRZYGOTOWANIE:
Odsądzamy tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Wkładamy do blendera i miksujemy parę sekund. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksujemy parę sekund. następnie dodajemy masło, jogurt, oregano i pieprz. Miksujemy tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki. Smażymy tosty. nakładamy pastę, dekorujemy rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates