sobota, 26 kwietnia 2014

Szaszłyk z parówki w marchewkowym leczo

Coś na szybko, świetna kombinacja smaków!


  • 1 parówka
  • 1/2 pomarańczy czerwonej
  • 1 plaster ananasa
  • 1/5 marchwi
  • 1 pomidor
  • łyżka ketchupu
  • 2 listki świeżej bazylii
  • pieprz i sól



  1. Odkrawam kawałek marchwi, myję, obieram i ścieram na tarce z dużymi oczkami.
  2. Pomidora kroję w kostkę. Wrzucam do rondelka wraz z marchwią.
  3. Zawartość rondelka doprawiam pieprze, dodaję bazylię oraz ketchup, mieszam i gotuję.
  4. Gotuję aż pomidory się rozpadną. W tym czasie kroję ananasa, obieram i kroję pomarańczę oraz parówkę "po skosie". Nabijam wszystko na patyczek do szaszłyka. 
  5. Piekę w 170 st. przez 10 minut. Na talerzyk nakładam leczo, a na nie szaszłyka.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates