Dane z cukinią do pracy/szkoły
- ryż 5 łyżek
- kasza jaglana 5 łyżek
- cukinia 1 szt
- papryka ostra mielona 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie 2 łyżeczki
- kiełbasa biała 1 szt
- sałata 2 liście
- oliwki zielone 10 szt
- jogurt naturalny 1/2 szkl
- pieprz 1 szcz
- czosnek 2 ząbki
- oregano 1 łyżeczka
Do jogurtu dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, oregano. Odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę.
Gotuję do miękkości ryż z kaszą.
Cukinie obieram, wydrążam środek, kroję w plastry.
Cukinię układam na patelni grillowej i posypuję ostrą papryką oraz ziołami. Smażę z obu stron.
Gotuję również kiełbaskę i kroję w słupki. Układam jak na zdjęciu razem z oliwkami i umytą sałatą. Ryż nakładam do filiżanki i tak uzyskuję powyższy kształt. Podaję z sosem. Ostatnie zdjęcia pokazują danie na talerzu, a nie w pojemniku w stylu bento.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!