Marmolada jabłko z miętą
Mamy 1 października, a więc akcję Przetwory na widelcu czas zacząć!Chcesz wziąć udział w akcji? Wystarczy że między 1 października a 30 listopada 2014 dodasz wpis na bloga na przetwory lub z ich wykorzystaniem, zamieścisz taki bannerek pod tekstem i zgłosisz się tutaj.
Moim pierwszym wpisem jest pyszna marmolada jabłko z miętą.
Jabłka myjemy, wydrążamy pestki, kroimy w średniej grubości plasterki. Następnie kładziemy na głębokiej patelni, zalewamy stopniowo wodą. Prużymy jabłka ok. 40 minut regularnie podlewając wodą. Pod sam koniec przestajemy jej dodawać, zasypujemy jabłka cukrem. Blenderujemy całość blenderem ręcznym. Dodajemy poszatkowaną miętę. Nakładamy do słoików i wekujemy.
Zapraszam również na wcześniejsze wpisy:
Dżem jarzębinowo-jabłkowy
- 2 kg jabłka
- garść mięty
- szkl wody
- 5 łyżek cukru
Jabłka myjemy, wydrążamy pestki, kroimy w średniej grubości plasterki. Następnie kładziemy na głębokiej patelni, zalewamy stopniowo wodą. Prużymy jabłka ok. 40 minut regularnie podlewając wodą. Pod sam koniec przestajemy jej dodawać, zasypujemy jabłka cukrem. Blenderujemy całość blenderem ręcznym. Dodajemy poszatkowaną miętę. Nakładamy do słoików i wekujemy.
Zapraszam również na wcześniejsze wpisy:
Dżem jarzębinowo-jabłkowy
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!