Fasolkowy krem czyli spełnienie marzeń pożeracza warzyw
Jeśli tak jak ja lubicie zupy, mam dla Was prosty, a zarazem pyszny przepis na zupę. Wystarczy fasolka i garść warzyw. A potem blender i makaron. Po prostu pyszne!Składniki:
- marchew, seler, pietruszka, ziemniak - 1 szt.
- fasolka zielona szparagowa - 400 g
- czosnek - 2 ząbki
- oregano - 2 łyżeczki
- pieprz - szczypta
- bulion warzywny eko - 1 łyżeczka
- słonecznik - 1 garść
- makaron - 4 garści
KROK 1: Marchew, selera, pietruszkę i ziemniaka myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, podrumieniamy na patelni.
KROK 2: Warzywa nakładamy do garnka. Dodajemy umytą o obraną fasolkę, doprawiamy. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
W tym czasie podrumieniamy słonecznik i gotujemy makaron.
Zupę miksujemy blenderem. Podajemy z makaronem, posypaną słonecznikiem.
nigdy nie łączyłąm zupy fasolkowej z makaronem :) co innego z fasolą z puszki, ale to jakiś plan do wkonani na przyszłość :)
OdpowiedzUsuńDo fasolki w całości, może nieszczególnie. Ale przy zdenerwowanej sprawia że danie jest bardziej sycące.
Usuń