wtorek, 1 października 2024

Makaron z tuńczykiem

#Reklama #CzanieckieMakarony 



Ten przepis powstał jak wiele innych, z braku czasu, a jednocześnie chęci zjedzenia czegoś smacznego. Będzie więc prosto, szybko i pysznie!


Składniki: 

  • pół opakowania makarony Spaghetti
  • puszka tuńczyka w oleju własnym
  • przyprawy: zioła prowansalskie, szafran turecki
  • pół puszki fasolki


Przepis:

  1. Gotujemy makaron i przekładamy na talerz. Posypujemy przyprawami.
  2. Otwieramy puszkę tuńczyka, rozdrabiamy go, układamy na makaronie. Wykorzystujemy też olej z puszki. Jeśli mamy tuńczyka w sosie własnym, odlewamy go, a makaron polewamy innym olejem (np. lnianym).
  3. Dodajemy fasolkę.
Co sądzicie o tym połączeniu?

Dominika Róg-Górecka

2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates