Mięsne babeczki
Efektowna, ale i prosta przekąska? A może nawet mini obiadek?
Składniki:
- 12 płatków lasagne
- 400 g mięsa mielonego
- 12 łyżek sosu pomidorowego
- 12 łyżeczek pesto
- zioła, sól, pieprz
1. Płatki lasagne gotujemy do miękkości al dente.
2. Mięso podsmażamy z przyprawami.
3. Układamy w foremki do muffinek makaron, nakładamy do niego mięso.
4. Całość polewamy sosem pomidorowym i pesto.
5. Pieczemy ok. 15 minut w 180 st.
Przepis wymaga odrobiny pracy manualnej, jednak efekt wart jest wszelkich starań. Stanowi idealną przekąskę, a większej ilości, nawet obiad.
Bardzo fajny pomysł! Wyglada fantastycznie! I jako dodatek do obiadu albo osobne danie :) a i nawet na jakieś przyjęcie też można podać :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przepis się spodobał :)
Usuńmniaaam, świetny przepis! na pewno wykorzystam :) zapraszam do mnie na carpaccio z buraka z kozim serem :D
OdpowiedzUsuńhttps://100club.pl/artykuly/Carpaccio-z-buraka-z-rukola-i-kozim-serem,4581.html
Dziękuję :)
UsuńOmnomnom <3 wygląda przepysznie :D
OdpowiedzUsuń#dominik
Bardzo ciekawe wykorzystanie lasagne. Do tej pory jeśli już ją robiłam, to w tej klasycznej formie. Myślę, że takie babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na domówkach - są dużo ciekawą formą od tradycyjnej i łatwiej się je będzie jadło, więc na imprezę w sam raz. :)
OdpowiedzUsuń