środa, 19 kwietnia 2017

Mięsne babeczki

Efektowna, ale i prosta przekąska? A może nawet mini obiadek?

Składniki:
  • 12 płatków lasagne
  • 400 g mięsa mielonego
  • 12 łyżek sosu pomidorowego
  • 12 łyżeczek pesto
  • zioła, sól, pieprz

1. Płatki lasagne gotujemy do miękkości al dente.
2. Mięso podsmażamy z przyprawami.
3. Układamy w foremki do muffinek makaron, nakładamy do niego mięso.
4. Całość polewamy sosem pomidorowym i pesto.
5. Pieczemy ok. 15 minut w 180 st.

Przepis wymaga odrobiny pracy manualnej, jednak efekt wart jest wszelkich starań. Stanowi idealną przekąskę, a większej ilości, nawet obiad.

6 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł! Wyglada fantastycznie! I jako dodatek do obiadu albo osobne danie :) a i nawet na jakieś przyjęcie też można podać :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. mniaaam, świetny przepis! na pewno wykorzystam :) zapraszam do mnie na carpaccio z buraka z kozim serem :D

    https://100club.pl/artykuly/Carpaccio-z-buraka-z-rukola-i-kozim-serem,4581.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Omnomnom <3 wygląda przepysznie :D
    #dominik

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawe wykorzystanie lasagne. Do tej pory jeśli już ją robiłam, to w tej klasycznej formie. Myślę, że takie babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na domówkach - są dużo ciekawą formą od tradycyjnej i łatwiej się je będzie jadło, więc na imprezę w sam raz. :)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates