niedziela, 12 maja 2013

Danie dnia- bakłażan faszerowany na grillu


Chciałabym podzielić się z Wami kolejnym moim małym sukcesem. Mianowice strona gotujmy.pl umieściła mój przepis jako danie dnia! A że pysznych przepisów i zdolnych kucharzy tam co nie miara uważam to za ogromne wyróżnienie! Dziękuję!

Przyrządzane danie jest przykładem tego, że grillować można w każdych warunkach  nawet przy deszczu i tzw. brzydkiej pogodzie. No ale przy takim towarzystwie i profesjonalnym rozpalaniu grilla nie mogło się nie uda :)

SKŁADNIKI:
1 bakłażan
1 plasterek sera
pół czerwonej papryki
100-200 gram pora
100 gram piersi z kurczaka
przyprawa do grilla
3 łyżki sosu czosnkowego
PRZYGOTOWANIE:
Bakłażan myjemy, przekrawamy wzdłuż, a następnie wydrążamy środek. Pierś kroimy w cienkie plastry, przyprawiamy, grillujemy. Bakłażan kładziemy na grillu (nielubiący skórki mogą ją obrać) i podrumieniamy z obu stron. W tym czasie paprykę, środek bakłażana i por kroimy w kostkę, przyprawiamy i kładziemy na tacce na grillu. Gdy bakłażan jest gotowy, nakładamy do jego środka plasterek serka i zdejmujemy kiedy będzie rozpuszczony. Następnie kładziemy kurczaka, środek bakłażana i pora, polewamy sosem, układamy na wierzchu paprykę.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates