Domowe żelki kokosowo-truskawkowe
Gulgotek był wręcz zachwycony domową chałwą! Z resztą nie tylko on. Przygotowałam więc kolejną porcję domowych słodyczy, tym razem żelki oparte na mleku kokosowym.
Składniki
100 ml- mleko kokosowe,
3 łyżeczki- wiórki kokosowe,
2 łyżeczki- żelatyna,
120 ml- dżem truskawkowy,
2 łyżki- woda
Składniki
100 ml- mleko kokosowe,
3 łyżeczki- wiórki kokosowe,
2 łyżeczki- żelatyna,
120 ml- dżem truskawkowy,
2 łyżki- woda
- W miseczce mieszam dżem z mlekiem kokosowym.
- By pozbyć się grudek przecieram wszystko przez sitko wprost do rondelka, delikatnie podgrzewam.
- Mieszam żelatynę z gorącą wodą i dokładnie rozcieram. Łączę z różową masą.
- Nalewam do foremki, posypuję wiórkami kokosowymi.
- Foremkę wkładam do lodówki, żelki są gotowe po ok. 1 h.
Żelki są pyszne i soczyste, przyjemnie chłodzą w upalne dni, jednak konsystencją bliżej im do galaretek niż sklepowych żelków.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!