Cukinia w sosie pomidorowym
Uwielbiam cukinię, pod każdą postacią. A ta okazała się być jej wyjątkowo apetyczną wersją. Przy okazji jest to też szybki pomysł na obiad.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhv3Y4uZgTT9Mm1PKQD3bZw2Nck4Vii7WR9JR8k_9g6UMVBKZgQ4sr1YTRnjBTTSCKZDebrb1L8dr__NRpS_gI563jLNnYh0mu8b7e8fT1tfmrFkuOf3rBWii-HHe78Wvfmh_lm8jysDrK/s320/20160427_140714.jpg)
- kasza gryczana biała (niepalona) - 300 g
- soczewica - 1/4 szklanki
- cukinia - 1 szt.
- koncentrat pomidorowy - 100 ml
- bulion eko - 2 łyżeczki
- zioła prowansalskie, pieprz, czosnek - do smaku
- szpinak - 1 garść
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Cukinie kroimy w kostkę i podrumieniamy na patelni.
KROK 2: Gotujemy kaszę do miękkości.
KROK 3: Do patelni z cukinią dodajemy koncentrat, przyprawy i soczewicę. Dodajemy posiekany szpinak. Całość zalewamy wodą do poziomu soczewicy.
Gotujemy do miękkości. Tak przygotowanym sosem polewamy kaszę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!