Jaglane kokosanki na majówkę!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinNVpZEsLI-9-fsctge0ezvH3h1h5cvQeBGAxAEchtwyNF47T9xGPyg3LKq0EtwxPmMdWxyu1zLUsmYRm19rHtOoajENY9ZKo0o4KdrhC6KS6zOPAIe6o6DrA0oaFaUTLWBNgLIGZKjbE_/s320/20160429_174023.jpg)
Jest prosty, szybki i bardzo słodki czyli coś, co łasuchy lubią najbardziej!
- kasza jaglana - 130 g
- wiórki kokosowe - 200 g
- cukier - 125 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Odmierzamy 130 g kaszy jaglanej i gotujemy do miękkości.
KROK 2: Odcedzamy ugotowaną kaszę jaglaną, w misce łączymy ją z cukrem i wiórkami.
KROK 3: Z przestudzonej masy formujemy kuleczki, które spłaszczamy w dłoniach i układamy na natłuczonej blaszce. Następnie pieczemy w 180 st. przez ok. 20 minut.
Mniam, pyszności :)
OdpowiedzUsuńO tak! Warte grzechu!
UsuńJaki prosty przepis!
OdpowiedzUsuń