Makaron z fasolką i sosem pomidorowym
#Reklama #CzanieckieMakarony
Zawsze chciałam być matką, która na macierzyńskim powie, że wszystko się da. Że wystarczy dobra organizacja i wreszcie można zrobić wszystko, na co wcześniej brakowało czasu. A guzik prawda! Owszem, sporo potrafię zrobić, ale nie każdego dnia i niekoniecznie jest to wyłącznie moja zasługa.
Postanowiłam wyznaczyć sobie priorytety, rzeczy, które mimo wszystko chce osiągnąć. Jedną z nich jest gotowanie ze zdrowych produktów. Do tego, by o tym napisać, zmotywowała mnie firma Czanieckie Makarony, która wysłała mi pudełko ze swoimi makaronami. To właśnie we współpracy z nimi powstanie kilka wpisów z prostymi, ale pysznymi przepisami!
Dziś mamy: makaron z fasolką i sosem pomidorowym.
Składniki:
- makaron świder 100% durum z błonnikiem
- 500 gr mięsa mielonego
- koncentrat i przecier pomidorowy
- fasolka szparagowa
- przyprawy: bazylia, czarnuszka, pieprz, sól
Przepis jest banalny w wykonaniu i naprawdę szybki. Należy:
- Ugotować makaron i fasolkę.
- Przygotować sos: wymieszać koncentrat z przecierem oraz dodać przyprawy.
- Podsmażyć mięso mielone.
- Połączyć wszystko powyższe na talerzu.
Proste i smaczne! Lubisz takie banalne przepisy? Jakie jest Twoje popisowe danie?
Dominika Róg-Górecka
Świetny przepis, dokładnie takie lubię. Szybko, zdrowo i bez zbędnych komplikacji.
OdpowiedzUsuńMakaron zawsze chętnie :) zdecydowanie dodaję do mojego menu.
OdpowiedzUsuńMakaron to zawsze dobry pomysł, a ten przepis wygląda na super łatwy.
OdpowiedzUsuńFasolkę uwielbiam, więc na pewno przetestuję ten przepis.
OdpowiedzUsuń