Mus z tuńczyka do smarowania
Przepis inspirowany książką "śródziemnomorskie lato" Shallecka
Recenzja książki dostępna tutaj
SKŁADNIKI:
130 gram ryby (tuńczyk z puszki)
szczypta pieprzu
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki jogurtu
4 kromki chleba
3 rzodkiewki
1 listek szczypiorku
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczka octu winnego
PRZYGOTOWANIE:
Odsądzamy tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Wkładamy do blendera i miksujemy parę sekund. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksujemy parę sekund. następnie dodajemy masło, jogurt, oregano i pieprz. Miksujemy tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki. Smażymy tosty. nakładamy pastę, dekorujemy rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !
Recenzja książki dostępna tutaj
SKŁADNIKI:
130 gram ryby (tuńczyk z puszki)
szczypta pieprzu
2 łyżeczki sosu sojowego
2 łyżeczki jogurtu
4 kromki chleba
3 rzodkiewki
1 listek szczypiorku
2 łyżeczki masła
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczka octu winnego
PRZYGOTOWANIE:
Odsądzamy tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Wkładamy do blendera i miksujemy parę sekund. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksujemy parę sekund. następnie dodajemy masło, jogurt, oregano i pieprz. Miksujemy tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki. Smażymy tosty. nakładamy pastę, dekorujemy rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!