Warzywna zupa z mięsem mielonym
Dziś kolejna zupa, dla odmiany, bez miksowania. Co z tego wyszło? Gar pełen pyszności!SKŁADNIKI:
- mięso mielone - 300 g
- marchew - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- por - 1/4 szt.
- makaron - 4 garści
- koncentrat pomidorowy - 5 łyżek
- pomidor - 5 szt.
- olej arganowy - 2 łyżki
- papryczka chili, papryka czerwona, zioła - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy posiekanego pora i mięso. Podsmażamy. Potem dorzucamy również pokrojoną w kostkę marchew oraz pomidory. Dolewamy koncentrat.
KROK 2: Doprawiamy całość. Gdy pomidory się podgotują dodajemy wody do pełnego garnka. Gotujemy makaron i podajemy z nim zupę.
Makaron można zastąpić grzankami.
zrobię w sobotę :)
OdpowiedzUsuń