Prosto, szybko i smacznie... pesto z jarmużu
Masz ochotę na coś innego do kanapki? A może do makaronu? Spróbuj orzechowe pesto z... jarmużu.
Składniki:
- jarmuż 2 garści
- pestki dyni 1/4 szkl
- pestki słonecznika 1/4 szkl
- oliwa z oliwek 100 ml
Na rozgrzaną patelnie nakładamy pestki i prużymy je przez kilka minut.
Jarmuż myjemy, obieramy z twardej części (to białe po środku liścia), blenderujemy.
Dodajemy do jarmużu pestki, dalej miksujemy. Nakładamy do słoika.
Genialne przepisy:)Wrzucam blog do ulubionych i ściągam:)
OdpowiedzUsuńNie robiłam jeszcze pesto z jarmużu, robiłam z pietruszki, zastanawiam się czy nerkowce też się nadadzą, można popróbować z różnymi orzechami. Świetnie sprawdzają się też płatki drożdżowe. :)
OdpowiedzUsuń