wtorek, 28 stycznia 2014

Naleśniki jabłko w cynamonie i orzechu włoskim

Ja tak przywitałam dzień :)
A Wy?

Składniki:

  • 250 g mąka
  • 200 ml woda
  • 200 ml mleko
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 1 szt jabłko
  • 3 łyżka tarte orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka cynamon
  • syrop klonowy


Ubijam za pomocą trzepaczki dwa jajka (białko razem z żółtkiem). Dodaję do miski mąkę, cynamon oraz proszek do pieczenia. Mieszam aż wszystkie składniki się połączą. Gdy masa jest już jednolita dodaję orzechy tarte.
I wersja: układam jabłka na patelni, zalewam je masą naleśnikową.
II wersja: do masy naleśnikowej dodaję już pokrojone jabłka.

Smażę wszystko wylewając na patelnię. Smażę z obu stron.

Przed podaniem polewam naleśniki syropem klonowym i posypuję orzechami.


Naleśniki w każdej postaciOrzech

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates