Naleśniki ze szpinakiem i serem na orzechami
Szpinak może być smaczny! Jak? Wystarczy podać go z naleśnikami :)- 1 litr mleko
- 2 szt jajka
- 3 szkl mąka
- 5 łyżek tarte orzechy włoskie
- 450 g szpinak
- 250 g ser biały
- 2 szt cebula
- 150 g ser żółty
Z mąki, mleka oraz jajek przygotowuję masę naleśnikową. Smażę naleśniki z obu stron i odkładam na talerz. Na patelni podgrzewamy szpinak. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i orzechy. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Gorący jeszcze szpinak posypuję białym serkiem. Nakładam farsz na naleśnik, posypuje startym żółtym serem i zawijam. Podaję z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego!
Akcje w których przepis bierze udział:
Uwielbiam takie naleśniki :) Smażone na dużej czy małej patelni ? :)
OdpowiedzUsuńNa małej :) Wyszło ich naprawdę sporo, bo część została zjedzona zanim dane mi było zrobić im zdjęcie.
Usuń