piątek, 31 stycznia 2014

Naleśniki ze szpinakiem i serem na orzechami

Szpinak może być smaczny! Jak? Wystarczy podać go z naleśnikami :)
  • 1 litr mleko
  • 2 szt jajka
  • 3 szkl mąka
  • 5 łyżek tarte orzechy włoskie
  • 450 g szpinak
  • 250 g ser biały
  • 2 szt cebula
  • 150 g ser żółty

Z mąki, mleka oraz jajek przygotowuję masę naleśnikową. Smażę naleśniki z obu stron i odkładam na talerz. Na patelni podgrzewamy szpinak. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i orzechy. Dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Gorący jeszcze szpinak posypuję białym serkiem. Nakładam farsz na naleśnik, posypuje startym żółtym serem i zawijam. Podaję z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego!

Akcje w których przepis bierze udział:


Orzech

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie naleśniki :) Smażone na dużej czy małej patelni ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na małej :) Wyszło ich naprawdę sporo, bo część została zjedzona zanim dane mi było zrobić im zdjęcie.

      Usuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates