Mus do kanapek z wątróbki wieprzowej (Akcja: Co do Kanapki)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggkH7U16NFiHq7EcPEH09e3ofQshnLf8-npR-kFwx8FmUb8wk1Vi4-a7_eXWWkF69fCEOh1PSDUKqvXBQj-vgis0qxyW0-xbDp_Wl4YNUW5diTseqBrDJprQFUmIvwwRBlzCvwr9PEk5Y/s1600/9.jpg)
SKŁADNIKI:
wątróbka - 500 g
cebula - 250 szt.
zielenina selera - 1 pęk
por - 1/4 szt.
sól, pieprz - do smaku
bulion lub woda - 1 szklanka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: Wątróbkę kroję w mniejsze kawałki, nakładam na rozgrzaną patelnie, posypuję pokrojoną w kostkę cebulę.
Jak się delikatnie podrumieni zalewam wszystko wodą, a najlepiej bulionem i duszę pod przykryciem.
KROK 2: Seler kroję w kostkę i dodaję do patelni. Doprawiam całość pieprzem, solą i ziołami. Trzymam jeszcze 5 minut na ogniu, aż mam pewność, że wątróbka jest gotowa. Całość przekładam do blendera i miksuję. Nakładam do miseczki, jak wystygnie chowam do lodówki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!