Korzenny mus jabłkowy
Wrrr... przerażające zimno. Za nic nie podoba mi się taka pogoda, zimno, ciepła, jak zabawa w kotka i myszkę. Marznę pod kocem i przysypiam jednocześnie. Nie mam siły na cokolwiek, nie pomaga żadna porcja kawy. A miało być dziś ciasto. Miało być tak pięknie. A jedynie siedzę i patrzę w ekran jakby miało coś to dać. Nie mam ochoty, nie mam siły, nie mam nastroju. Dzień na straty.Jedyne co mam to przepis na mus jabłkowy,który miał być składnikiem ciasta.
- 5 jabłek
- 4 łyżki cynamonu
- pól szkl cukru
- łyżeczka imbiru
- łyżeczka starych goździków
Jabłka myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy środki i ogryzki. Następnie kroimy w kostkę. Nakładamy na patelnię (bez tłuszczu), posypujemy wszystko przyprawami oraz cukrem. Trzymamy na ogniu co jakiś czas mieszając. Kiedy jabłuszka będą miękkie przekładamy do blendera. Miksujemy. Nakładamy do słoiczka i korzystamy codziennie :)
Mnie też pogoda nie zachwyca...... a mus pyszny :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńUwielbiam różne jabłkowe różności - trzeba spróbować :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie :)
Usuń