Kurczak w orientalnym bulionie
- 2 piersi z kurczaka
- szcz chili
- 3 cm imbiru
- 200 g makaronu ryżowego
- 1 marchew
- łyżka oliwy
- szcz soli i pieprzu
- łyżka przyprawy chińskiej
- 4 garści rukoli
- łyżka słonecznika, kokosu, pestek dyni i płatków kokosu
- 1 l bulionu
- 1-2 łyżki oliwy Monini
Ziarenka i kokos nakładamy na patelnie i podprażamy. Bulion doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy do niego chili i imbir starty. Dodajemy marchew startą na grubym oczku. Kurczaka kroimy w paski ok. 4 cm. Doprawiamy przyprawą chińska, solą i pieprzem. Zdejmujemy ziarenka i smażymy na łyżce oliwy kurczaka z obu stron. Następnie zalewamy bulionem. Dodajemy makaron. Gotujemy 5 minut. Nakładamy na talerze rukolę. Zalewamy bulionem. Układamy z wierzchu kurczaka. Posypujemy ziarenkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!