Orientalny łosoś w tortilli
Mam dziś dla Was coś błyskawicznego, a niesamowicie ciekawego w smaku.
Pikantne, serowe, a do tego zdrowa rybka, a całość zamknięta w chrupiącej tortilli... czyli razem...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcCe9e1rKKtd9A6coPlUCj_Dob0RIvY36GFiZWm7Ovielo8ryEsAyWhgKAVwcOeyo06xKPkmJ9K9FAIr3Twx1iAxKcHF8OWkxBHd-saO_m5iAwMbffzgDmVDNXmFbEi71GcMhRyQ8DCRfX/s320/10.jpg)
Przepis na 4 tortille, akurat na jedną osobę. Jeśli chcesz kogoś poczęstować... lepiej przygotuj więcej :)
Pikantne, serowe, a do tego zdrowa rybka, a całość zamknięta w chrupiącej tortilli... czyli razem...
Orientalny łosoś w tortilli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcCe9e1rKKtd9A6coPlUCj_Dob0RIvY36GFiZWm7Ovielo8ryEsAyWhgKAVwcOeyo06xKPkmJ9K9FAIr3Twx1iAxKcHF8OWkxBHd-saO_m5iAwMbffzgDmVDNXmFbEi71GcMhRyQ8DCRfX/s320/10.jpg)
SKŁADNIKI:
pół dzwonka łososia
4 placki tortilli
garść kiełków
2 łyżeczki orientalnych przypraw
4 łyżki dipu serowego
pół pora
zioła prowansalskie
4 placki tortilli
garść kiełków
2 łyżeczki orientalnych przypraw
4 łyżki dipu serowego
pół pora
zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE:
Rybę nacieramy ziołami. Obieramy z ości, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Por kroimy w plastry i dodajemy do ryby. W 1/3 szkl wody mieszamy przyprawy orientalne i dodajemy je gdy zawartość patelni delikatnie się podrumieni. Zdejmujemy z ognia gdy odparuje tyle wody, że pozostanie sos. Nakładamy na środek podgrzanej tortilli, zawijamy, smarujemy dipem i posypujemy kiełkami.Przepis na 4 tortille, akurat na jedną osobę. Jeśli chcesz kogoś poczęstować... lepiej przygotuj więcej :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!