Fasolka z tuńczykiem
Coś szybkiego i pysznego na kolacje? Czy u was też obrodziło w fasolkę? Dziś miałabym na kolację, ale chciałam zjeść ją inaczej. Zaczęłam się zastanawiać, do lodówki zaglądać i o to co wyczarowałam:
SKŁADNIKI:
200 gram fasoli
3 łyżki twarogu wędzonego
1 łyżeczka koperku
2 łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki sezamu
4 łyżki tuńczyka z puszki
PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę gotujemy do miękkości ze szczyptą cukru i soli. Wyjmujemy na talerz. Tuńczyka rozdrabniamy i nakładamy na fasolkę. To samo robimy z serkiem górskim. Posypujemy wszystko sezamem. Staramy się by było to równomierne. Następnie polewamy stopionym masłem i na samym końcu posypujemy koperkiem. Staramy się by ryby było raczej nie dużo, ponieważ może zdominować całe danie.
SKŁADNIKI:
200 gram fasoli
3 łyżki twarogu wędzonego
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN8X8rYDSFoUBagSD29FSlceq-d8zyZJ17JsEsJOgLEWykAEiY83kv-SRA2o5hN6N-ds7BnZqWAu6b6oKYiZJiiafPBBsrj6vXB5rUHYDQ6NQXTUjicciEQGI1vVfrQVMB0bs40hSQObJm/s400/7.jpg)
2 łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki sezamu
4 łyżki tuńczyka z puszki
PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę gotujemy do miękkości ze szczyptą cukru i soli. Wyjmujemy na talerz. Tuńczyka rozdrabniamy i nakładamy na fasolkę. To samo robimy z serkiem górskim. Posypujemy wszystko sezamem. Staramy się by było to równomierne. Następnie polewamy stopionym masłem i na samym końcu posypujemy koperkiem. Staramy się by ryby było raczej nie dużo, ponieważ może zdominować całe danie.
![Fasola w letniej odsłonie](http://zmiksowani.pl/image/miks/173351f064527aaf6e3ec205df29ed0a_v2.jpg)
Takiej fasolki jeszcze nie jadłam :) ale skorzystam z przepisu.Zapraszam do siebie na fasolką w sosie pomidorowym.
OdpowiedzUsuńDziękuję, z przyjemnością skorzystam :)
Usuń