niedziela, 28 lipca 2013

Fasolka z tuńczykiem

Coś szybkiego i pysznego na kolacje? Czy u was też obrodziło w fasolkę? Dziś miałabym na kolację, ale chciałam zjeść ją inaczej. Zaczęłam się zastanawiać, do lodówki zaglądać i o to co wyczarowałam:

SKŁADNIKI:
200 gram fasoli
3 łyżki twarogu wędzonego
1 łyżeczka koperku
2 łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki sezamu
4 łyżki tuńczyka z puszki

PRZYGOTOWANIE:
Fasolkę gotujemy do miękkości ze szczyptą cukru i soli. Wyjmujemy na talerz. Tuńczyka rozdrabniamy i nakładamy na fasolkę. To samo robimy z serkiem górskim. Posypujemy wszystko sezamem. Staramy się by było to równomierne. Następnie polewamy stopionym masłem i na samym końcu posypujemy koperkiem. Staramy się by ryby było raczej nie dużo, ponieważ może zdominować całe danie.

Fasola w letniej odsłonie

2 komentarze:

  1. Takiej fasolki jeszcze nie jadłam :) ale skorzystam z przepisu.Zapraszam do siebie na fasolką w sosie pomidorowym.

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates