piątek, 31 stycznia 2014

Masło orzechowe

Uwielbiam produkty, które mogę zrobić sama! Po co kupować masła orzechowe z podejrzanym cukrem i tłuszczem skoro jego przygotowanie to kwestia chwili?

Orzech

  • 30 g orzechy włoskie
  • 30 g orzechy ziemne
  • 1 łyżka oliwa
  • 1 łyżeczka cukier


Obieram oba rodzaje orzechów. W młynku do kawy mielę na początku orzechy laskowe. Potem miele orzechy włoskie. Łączę obie masy dodaję cukier oraz oliwę. Ucieram wszystko razem i nakładam do słoiczka. Trzymam w lodówce, podaję z kanapkami.


2 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates