piątek, 8 sierpnia 2014

Schab faszerowany pieczonymi pomidorami w deszczowy dzień

Jest piątek, a więc pada. To taki standardowy sposób witania weekendu. W ogóle nie budzi to potrzeby wytężonej pracy. Przynajmniej u mnie. Ja w taka pogodę marzę tylko by wrócić pod kołdrę, przykryć się nią po sam czubek nosa i z kubkiem gorącej czekolady w ręku oglądać seriale. Ale nie ma bata, 7:00 pada nie pada trzeba wstawać i szykować się do pracy. Potem (wyjątkowo wolny jak na mnie) spacer na przystanek, jazda do pracy i co? Jestem sama w biurze. Jak ten palec. Dobrze jest zrobić wszystko wcześniej i teraz po prostu relaksować się ciszą, spokojem. Wersja z łóżkiem nadal jest bardziej atrakcyjna, ale aktualnie też nie jest źle. Popijam kawę, słucham jazzu. A myśli leniwie rozlewają się na wszystkie bieżące sprawy. To chyba dobry pomysł by wreszcie podać przepis. Tak na wszelki wypadek, by nie zbłądzić słowami w niebezpieczne zaułki.

  •     2 schaby
  •     2 pomidorki
  •     plaster białego sera
  •     100 gram sera pleśniowego
  •     przyprawa do schabu
  •     2 garści świeżej bazylii
  •     50 gram awokado



Schab rozbijamy, obtaczamy w przyprawie do schabu oraz 1 garści posiekanej bazylii. Odkładamy na godzinę do lodówki. Następni natłuszczamy blaszkę, kładziemy schaby. Pomidora kroimy w kostkę, układamy na mięsie przekładając plasterkami sera białego i pleśniowego. Całość posypujemy wydrążonym awokado i bazylią. Zawijamy, spinamy wykałaczką. Pieczemy 30 minut w termoobiegu w 180 st.

Faszerujemy 2014!

4 komentarze:

  1. lada dzień przyrządzę Twój przepis, bo bardzo mnie zaintrygował :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój pierwszy obserowany blog kulinarny i od razu ślinka cieknie ! :) Bardzo fajnie to wygląda a pewnie smakuje... mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates