Makaron z tuńczykiem
#Reklama #CzanieckieMakarony
Ten przepis powstał jak wiele innych, z braku czasu, a jednocześnie chęci zjedzenia czegoś smacznego. Będzie więc prosto, szybko i pysznie!
Składniki:
- pół opakowania makarony Spaghetti
- puszka tuńczyka w oleju własnym
- przyprawy: zioła prowansalskie, szafran turecki
- pół puszki fasolki
Przepis:
- Gotujemy makaron i przekładamy na talerz. Posypujemy przyprawami.
- Otwieramy puszkę tuńczyka, rozdrabiamy go, układamy na makaronie. Wykorzystujemy też olej z puszki. Jeśli mamy tuńczyka w sosie własnym, odlewamy go, a makaron polewamy innym olejem (np. lnianym).
- Dodajemy fasolkę.
Co sądzicie o tym połączeniu?
Dominika Róg-Górecka
Na pewno jest pyszne.
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie. Chętnie bym spróbowała.
OdpowiedzUsuń