piątek, 6 maja 2016

Cukinia w sosie pomidorowym

Uwielbiam cukinię, pod każdą postacią. A ta okazała się być jej wyjątkowo apetyczną wersją. Przy okazji jest to też szybki pomysł na obiad. 

SKŁADNIKI:


  • kasza gryczana biała (niepalona) - 300 g
  • soczewica - 1/4 szklanki
  • cukinia - 1 szt.
  • koncentrat pomidorowy - 100 ml
  • bulion eko - 2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie, pieprz, czosnek - do smaku
  • szpinak - 1 garść

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  Cukinie kroimy w kostkę i podrumieniamy na patelni. 
KROK 2:  Gotujemy kaszę do miękkości. 
KROK 3:  Do patelni z cukinią dodajemy koncentrat, przyprawy i soczewicę. Dodajemy posiekany szpinak. Całość zalewamy wodą do poziomu soczewicy.
Gotujemy do miękkości. Tak przygotowanym sosem polewamy kaszę.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates