poniedziałek, 2 maja 2016

Jaglane kokosanki na majówkę!

Dziś dla odmiany mam dla Was przepis.
Jest prosty, szybki i bardzo słodki czyli coś, co łasuchy lubią najbardziej!



  • kasza jaglana - 130 g
  • wiórki kokosowe - 200 g
  • cukier - 125 g


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  Odmierzamy 130 g kaszy jaglanej i gotujemy do miękkości. 
KROK 2:  Odcedzamy ugotowaną kaszę jaglaną, w misce łączymy ją z cukrem i wiórkami. 
KROK 3:  Z przestudzonej masy formujemy kuleczki, które spłaszczamy w dłoniach i układamy na natłuczonej blaszce. Następnie pieczemy w 180 st. przez ok. 20 minut.


3 komentarze:

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates